keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Kalevalan sankareita

Iso neito synnytti ilmarisen yöllä ja päivällä Ilmarinen teki pajan. Ilmarinen takoi maailman alussa taivankantta taidokkaasti etteivät näy pihtien pitämät eivät tunnu vasaran istut. Ilmarinen on Kalevan seppäsankari takoja iänikuinen . Hä asuu Väinölässä. Kalevalassa hän takoo monia esineitä, kuiten sammon, kultaisen naisen, ja hän yritti takoa uuden auringon ja kuun.

Kennedy


Lemminkäisen nimi on Ahti Saarelainen. Lemminkäisella on punaiset hiukset. Hän on korea mies, joka on heikko vastustamaan naisten ja sodankäynnin kiusauksia. Lemminkäisen toisintonimet ovat  Kaukomieli, Kauko ja Kaukamoinen. Naiset rakastavat lemminkäistä koska hän on komea ja urhea, mutta lemmikäinen rakasta enitein äitiäni. 

Mikko

Väinämöinen on Kalevalan tarusankari ja suomalaisen ja kirjalaisen  kansanrunouden  ja mytologian tärkeimpiä. Väinämöinen oli olemassa ennen maailmaa. Hän autas maailma luomisessa. Hän on tosi vanha hänelle on valkoiset hiukset ja valkoinen parta. Väinämöinen nimi tuli Viron merestä Väinämeri. Väinämöinen  rakastan tyttö kenen nimi on Aino. Hän on samaani ja laulaja, ja hän rakentaa maailman ensimmäisen kanteleen. 

Mark

Kalevalassa Pohjolan emännän on Louhi. Hän on voimakas velho. Louhi on kamppailtava päähenkilöt Väinämöinen, Ilmarinen ja Lemminkäinen. Nimi Louhi nimetty kylä Pohjois-Karjalan. Elokuun alussa kylässä Louhi järven Louhi juhlaa "Louhi - palautus hyvä nimi". Louhi ei oli paha noita, hän on emäntä.

Kristina

Aino on nuori nainen. Hänellä on pitkä hiukset. Hän on tosi kaunis.  Hänen äiti haluaisi, että saisi rikkaan ja kuuluisan miehen.
Rakastaa hänet Väinämöinen. Hän on vanha mies. Vaan Aino ei halua mennä naimisiin vanhan ukon kanssa. Koska hän ei rakastaa siitä.

Anna


Joukahaisella on hieno tarinoittaa
Ja hän matkusti kolme päivä
Ja siten hän törmäsi väinämöisen
Mutta hän ei suostunut miekkailemaan
Vänämöisellä on yks sisko.
Joukahainen lupasi vänämöiselle siskonsa ainon puolisoksi.
Niissä väiinämöinen ja joukahainen ovat saman äidin iro neidon lapsia.
Väinämöinen ja joukahainen hyökkätä toisteen kimppuu mut vänämöinen voiittaa mutta joukahainen kostaa.
 
Shakan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti